In gesprek met Pablo Tittonell over agro-ecologie

Nieuwsberichten

Op dinsdag 17 mei nodigen we prof. dr. Pablo Tittonell uit in Gent. Hij gaat er in gesprek met Dirk Holemans over het belang en de rol van agro-ecologie. Pablo Tittonell is expert in bodemvruchtbaarheid, agro-ecologie, biodiversiteit en analyse van landbouwsystemen. Dirk Holemans is auteur, onderzoeker en coördinator van Oikos, een denktank voor sociaal-ecologische verandering. Een niet-te-missen avond in de Vooruit in Gent, georganiseerd in samenwerking met De Landgenoten.

 

Kan agro-ecologische veehouderij de uitbraak van pandemieën voorkomen?

Het is slechts een van de vragen waar Dirk en Pablo die avond samen antwoord op zoeken. Een vraag die ook ons bezighoudt. De covid-19 pandemie maakte nog maar eens duidelijk hoezeer de gezondheid van mens, dier en planeet met elkaar verweven zijn. Ontbossing van natuurgebieden voor de grootschalige, industriële veehouderij, zorgt voor ernstige verstoring van habitats voor wilde dieren. Die komen hierdoor in nauwer contact met andere soorten, waaronder de mens. Zo kunnen ze virussen overbrengen waar ze drager van zijn. Een ander landbouwmodel is daarom essentieel in de strijd tegen pandemieën. 

Biedt agro-ecologie antwoord? En kunnen we er de wereld ook efficiënt mee voeden? Kom het te weten op 17 mei in de Vooruit in Gent!

 

Praktische informatie

  • dinsdag 17 mei om 19u
  • In de Vooruit (Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent)
  • De avond gaat door in het Engels
  • Toegangstickets kosten 10 euro en kan je aankopen op de website van de Vooruit