Steun als dierenarts

Ben je dierenarts en wil je je Afrikaanse collega’s helpen? Word dan een echte dierenarts zonder grenzen en steun het levensreddende werk van dierenartsen wereldwijd. Want dierenartsen, die redden de mensheid.

 

Koop een geit

Koop een geit is een campagne voor en door dierenartsen, van september tot januari. Koop een geit en verover het hart van je klanten met een gratis campagnepakket. Je kan je pakket  bestellen bij Alcyon en Val d’Hony-Verdifarm. Als je online een geit koopt dan verschijnt je naam op www.koopeengeit.be en toon je je solidariteit aan de wereld.
Ik koop een geit

Zet een spaarvarken in je kabinet

Zet een spaarvarken in je dierenartsenpraktijk, hang een affiche op en leg flyers in je wachtzaal. Zo toon je je klanten dat jouw job in Afrika levens redt en dat jij samen met Dierenartsen Zonder Grenzen strijdt tegen honger en armoede.

Maak je spaarvarken af en toe leeg en stort het ingezamelde geld op rekeningnummer BE73-7326-1900-6460 (BIC: CREGBEBB) van Dierenartsen Zonder Grenzen, met als mededeling ‘spaarvarken’.

Kom naar onze werkgroep

Wil je de mensen achter Dierenartsen Zonder Grenzen ontmoeten, hier en op het terrein, en meer weten over onze activiteiten en organisatie? Wil je een aantal keer per jaar samenkomen met dierenartsen die dezelfde passie delen en samen acties op poten zetten? Wil je jouw expertise en mening met ons delen?

Kom dan naar onze werkgroep in Brussel. We komen zo’n vier keer per jaar samen voor lezingen, getuigenissen en brainstormingsessies. En we hebben een specifieke mailinglist om je op de hoogte te houden van allerlei nieuwtjes.

Ontvang een Afrikaanse collega

Wil je Afrikaanse collega’s ontmoeten en ervaringen en kennis met hen uitwisselen? Elk jaar hebben we wel een Afrikaanse dierenarts op bezoek in België. Jij kan hem of haar een onvergetelijke ervaring bezorgen. Neem je Afrikaanse collega mee op sleeptouw, toon de kneepjes van het vak… en leer ook zelf veel bij over andere culturen en gewoontes.

Kan een Afrikaanse dierenarts bij jou stage lopen? Wil je je collega een dag rondleiden in je kabinet, bij je klanten of in je labo? Laat het ons weten, dan houden wij je op de hoogte.

Ga naar Afrika als expert of ambassadeur

Soms krijgen we specifieke vragen van Afrikaanse dierenartsen en zoeken we in België een expert die hen hierbij kan helpen. Je kan je collega dan online uit de nood helpen, of wie weet reis je wel naar Afrika om een workshop te geven. En misschien heb jij wel een vraag over een ziekte die dagelijkse kost is voor onze lokale dierenartsen?

Af en toe zoeken we ook sterk geëngageerde dierenartsen die zich een tijd lang als ambassadeur willen inzetten voor Dierenartsen Zonder Grenzen. Je gaat dan op uitwisselingsreis naar een Afrikaans land en voor en na de reis zet je allerlei acties op poten. Zo mobiliseer je jouw netwerk en help je ons met communicatie, fondsenwerving en sensibilisering.

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger help je je collega's in Afrika.

Ja, ik word vrijwilliger

Ik check jullie vacatures of solliciteer spontaan voor vrijwilligerswerk.

Ik solliciteer

Word lid

En kom naar onze algemene vergadering.

Ja, ik word lid

Betaal uw jaarlijks lidmaatschap van 25 EUR op onze rekening BE57 7320 0378 1435 met de mededeling “lidgeld”.

“Hulp is van onschatbare waarde”

Als ambassadrice voor Dierenartsen Zonder Grenzen ging ik naar Oeganda. Ik besef hoeveel geluk ik heb om zo’n ervaring mee te maken. Na deze reis ben ik nog meer overtuigd van het belang van wat Dierenartsen Zonder Grenzen doet. Hun hulp is van onschatbare waarde en verbetert het leven van vele families. Maar er is nog werk aan de winkel. Ik blijf me dan ook ook na de reis verder inzetten.

Catherine Waterkeyn, dierenarts en ambassadrice, bezocht in 2015 Oeganda

En… actie!

Sta jij te popelen om iets te organiseren en barst je van de solidariteit? Je kan een dog & run organiseren voor je klanten, een lezing houden voor de dierenartsenvereniging uit je regio, geld inzamelen voor een sportieve uitdaging… Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

Doe een gift

Wil jij jouw Afrikaanse collega’s ondersteunen? Wil je ervoor zorgen dat zij hun beroep vol trots en met de nodige middelen kunnen uitoefenen? Wil je dat Afrikaanse dierenartsen dieren én mensen redden? Doe dan een gift aan Dierenartsen Zonder Grenzen.

Ik doe een gift