vrouwen zijn
de toekomst

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Vrouwen

'Vrouwen integreren in de veeteeltsector is de logica zelve'

06 maart 2017

Ter gelegenheid van internationale vrouwendag (8 maart) geeft Dierenartsen Zonder Grenzen het woord aan sterke en moedige vrouwen in Burkina Faso.

Lees meer...
Blog

"In the end, men and women face the same deadlines"

Geschreven door Karolien Burvenich op 07 maart 2015

From the first moment I met her, I was impressed by her strong and energetic appearance. I am talking about Lucy Akello, the manager of MADEFO, local partner of VSF Belgium in Moroto district in Karamoja. For International Women’s Day, I had the opportunity to share a long evening talk with her about her own life, and about the role of women in Karimojong society. We were enjoying the cool evening temperature outside, surrounded by mosquitos, eating some succulent water melon while a kerosene lamp lightened up our conversation.

Lees meer...

Niger: van melk tot boter

28 augustus 2014

In de streek rond Niamey, de hoofdstad van Niger, bewerken veehoudersvrouwen van oudsher de melk van hun dieren om deze langer te bewaren. Ze maken er kaas van, tchoukou genaamd, boter en een soort yoghurt die ze ‘lait caillé’ noemen. Die producten verkopen ze dan op de lokale markt of aan de kant van de weg.

Lees meer...

2014 in het teken van de familiale landbouw

01 mei 2014

De lente is in het land en 2014 is helemaal op kruissnelheid. Dit jaar is trouwens het ‘Internationale jaar van de familiale landbouw’. Het doel? Meer aandacht voor het belang van de familiale landbouw en veeteelt. En een beleid afdwingen dat er beter op afgestemd is. Maar wat is dat nu precies, familiale landbouw?

Lees meer...

Uw steun in 2012 heeft bergen verzet

15 maart 2013 -

Dankzij uw inzet en bijdrage hebben duizenden Afrikaanse veehoudersgezinnen in 2012 een beter leven kunnen opbouwen.

Lees meer...