als de wapens zwijgen
loeien de koeien

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Vrede

In 2013 haalde uw steun mensen uit de armoede

31 maart 2014 -

"We bouwen een betere toekomst voor iedereen door mensen de vrijheid en kansen te geven om een betere toekomst te bouwen voor zichzelf en hun families." Deze wijze woorden komen van Melinda Gates, de vrouw van Microsoft-oprichter Bill Gates. Ook Dierenartsen Zonder Grenzen schaart zich achter dit motto. Met uw steun en inzet konden duizenden veehoudersgezinnen een beter leven opbouwen in 2013. Hier volgt een kort overzicht van enkele verwezenlijkingen die u mee mogelijk maakte!

Lees meer...

Zuid-Soedanese veehouders hebben dringend hulp nodig

03 februari 2014

Na een relatief lange periode van rust, flakkerde eind vorig jaar het geweld in Zuid-Soedan opnieuw op. De lokale bevolking lijdt enorm. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen, naar de buurlanden of naar veiligere gebieden. Wie blijft, probeert zich zo goed en zo kwaad als het gaat staande te houden.

Lees meer...
Blog

Update Zuid-Soedan: "Twee van onze basissen zijn geplunderd"

Geschreven door David Wani op 14 januari 2014

David Wani, landenverantwoordelijke in Juba voor Dierenartsen Zonder Grenzen, houdt ons nog steeds op de hoogte van de veiligheidssituatie in Zuid-Soedan. De beloofde onderhandelingen tussen regering en rebellen blijven tot nu toe zonder resultaat. Ook voor ons personeel wordt de situatie steeds moeilijker. “Our two bases in Jonglei and Upper Nile were looted.”

Lees meer...

Zuid-Soedan: aan de slag in een conflictzone

05 januari 2015

Eind 2013 flakkerde in Zuid-Soedan het geweld op. Meer dan 646 000 mensen zouden intussen hun huizen ontvlucht zijn. Werken onder zulke omstandigheden is niet gemakkelijk. Hoe gaan de collega's op het terrein daarmee om? “Als er na een bombardement geen slachtoffers waren, ging het leven al gauw weer zijn gewone gang,” zegt Francis Karani. Hij werkte tijdens de burgeroorlog in Soedan voor Dierenartsen Zonder Grenzen.

Lees meer...
Blog

Update van de veiligheidssituatie in Zuid-Soedan

Geschreven door David Wani op 03 januari 2014

David Wani, landenverantwoordelijke in Juba voor Dierenartsen Zonder Grenzen, geeft ons een update van de veiligheidssituatie in Zuid-Soedan. "The security situation in Juba is calm. The curfew which was up to 6:00 pm is slowly being lifted up to 8:00 pm."

Lees meer...