kennis
maakt sterk

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Opleiding

Vlaamse studenten in de race naar Rwanda

01 april 2015

Op 4 april 2015 kiest Dierenartsen Zonder Grenzen vijf studenten die op inleefreis naar Rwanda gaan. Jan Leyers zal de wedstrijdfinale in het Vlaams Parlement presenteren. Negen jongeren krijgen er de kans om in een korte ‘Sustainable Agriculture Talk’ hun oplossing op de wereldwijde uitdagingen binnen de landbouw, de veeteelt en de voedselketen te verdedigen.

Lees meer...
Blog

Het draait allemaal om... stront

Geschreven door Karolien Burvenich op 26 maart 2015

Het bouwen van toiletten kan een goede oplossing zijn. Een toilet is waarschijnlijk zelfs één van de beste oplossingen. Maar waarom is de constructie van toiletten één van die ontwikkelingsprojecten die zo vaak lijkt te mislukken? De voorbeelden zijn talrijk: toiletten die zo mooi zijn dat ze gebruikt worden als het bureautje van een lokale politicus; toiletten die op slot zijn, behalve wanneer de ngo op bezoek komt, “het is Josephine haar toilet!”; de gemeenschap die een mooi toilet bouwt, of zo lijkt het, tot je de deur opendoet en ziet dat er niet eens een gat in de grond is – ze wilden enkel de donor een plezier doen. Het gaat dus niet om het bouwen van toiletten. Het draait allemaal om stront.

Lees meer...

Materiaal en opleidingen voor 107 dierenverzorgers in Niger

15 juli 2013

Dierenartsen Zonder Grenzen speelt een voortrekkersrol in Niger op het vlak van dierengezondheidszorg. Door privédierenartsen te ondersteunen en veehouders op te leiden tot dierenverzorgers, krijgen de veehouders in de meest afgelegen streken toegang tot betaalbare en kwaliteitsvolle dierengezondheidszorg. Momenteel stampt de ngo drie nieuwe diergeneeskundenetwerken uit de grond.

Lees meer...

Uw steun in 2012 heeft bergen verzet

15 maart 2013 -

Dankzij uw inzet en bijdrage hebben duizenden Afrikaanse veehoudersgezinnen in 2012 een beter leven kunnen opbouwen.

Lees meer...

Dierenartsen in de buurt

14 maart 2013

Dierenartsen Zonder Grenzen en zijn lokale partnerorganisatie Imbaraga moedigen in het zuiden van Rwanda privédierenartsen aan om hun diensten aan te bieden op het platteland. Zo krijgen ook de kleine veehouders in de heuvels toegang tot goede en betaalbare dierengezondheidszorg, die essentieel is voor het overleven van hun dieren... en van het hele gezin.

Lees meer...