dieren in nood
mensen in nood

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Nood

In 2013 haalde uw steun mensen uit de armoede

31 maart 2014 -

"We bouwen een betere toekomst voor iedereen door mensen de vrijheid en kansen te geven om een betere toekomst te bouwen voor zichzelf en hun families." Deze wijze woorden komen van Melinda Gates, de vrouw van Microsoft-oprichter Bill Gates. Ook Dierenartsen Zonder Grenzen schaart zich achter dit motto. Met uw steun en inzet konden duizenden veehoudersgezinnen een beter leven opbouwen in 2013. Hier volgt een kort overzicht van enkele verwezenlijkingen die u mee mogelijk maakte!

Lees meer...
Blog

Update Zuid-Soedan: "Twee van onze basissen zijn geplunderd"

Geschreven door David Wani op 14 januari 2014

David Wani, landenverantwoordelijke in Juba voor Dierenartsen Zonder Grenzen, houdt ons nog steeds op de hoogte van de veiligheidssituatie in Zuid-Soedan. De beloofde onderhandelingen tussen regering en rebellen blijven tot nu toe zonder resultaat. Ook voor ons personeel wordt de situatie steeds moeilijker. “Our two bases in Jonglei and Upper Nile were looted.”

Lees meer...

Op de bres voor Malinese vluchtelingen in Burkina Faso

27 mei 2013

Sinds de start van het conflict in het noorden van Mali zijn honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Onder hen vele veehouders, die hun kuddes hebben meegenomen. Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt de Malinese veehouders en hun kuddes die gevlucht zijn naar het noorden van Burkina Faso. Door het vee te vaccineren en ervoor te zorgen dat ze voldoende voer en grasland hebben, ondersteunt Dierenartsen Zonder Grenzen de veehouders, die afhankelijk zijn van hun dieren voor melk en inkomsten.

DZG Nieuwsbrief n° 54 over Burkina Faso

Lees meer...

Uw steun in 2012 heeft bergen verzet

15 maart 2013 -

Dankzij uw inzet en bijdrage hebben duizenden Afrikaanse veehoudersgezinnen in 2012 een beter leven kunnen opbouwen.

Lees meer...

VS-ambassadeur bezoekt Dierenartsen Zonder Grenzen in Niger

18 februari 2013 -

David J. Lane, Amerikaanse ambassadeur bij de VN-agentschappen in Rome, heeft in september 2012 het Likes-project van Dierenartsen Zonder Grenzen bezocht in Niger. "Wat jullie hier doen, is fantastisch werk", vertelde hij aan het einde van zijn bezoek. Door o.a. dierengezondheidszorg te voorzien en boeren te betalen voor het herstellen van grasland, vermijdt Dierenartsen Zonder Grenzen veesterfte en zorgt de ngo dat veehouders hun dieren in crisissituaties niet aan zwakke prijzen verkopen.

Lees meer...