waar er dieren zijn
is er geld en eten

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Handel

Wereldmelkdag: actie voor Afrika in hartje Brussel op 1 juni

28 mei 2015

Naar jaarlijkse traditie laat Dierenartsen Zonder Grenzen op 1 juni Manneken Pis, uitgedost als Afrikaanse veehouder, melk plassen. Zo vestigen we op Wereldmelkdag de aandacht op Afrika, waar melk een belangrijke bron van voedsel en inkomen is. We zullen ook actie voeren in de Nieuwstraat in Brussel, waar voorbijgangers verschillende soorten melk kunnen proeven, hun melktechnieken kunnen uitproberen en een cowfie kunnen nemen.

Lees meer...
Blog

Beleidskader voor lokale melk in West-Afrika

Geschreven door Koen Van Troos op 02 februari 2015

Onze beleidsmedewerker Koen Van Troos reisde eind 2014 naar Mali en Niger. Daar organiseerde hij vormingen rond beleidswerk voor de lokale partnerorganisaties van Dierenartsen Zonder Grenzen. In zijn reisverslag lees je het belang van een goed beleidskader voor lokale melk in West-Afrika. 

Lees meer...

Niger: van melk tot boter

28 augustus 2014

In de streek rond Niamey, de hoofdstad van Niger, bewerken veehoudersvrouwen van oudsher de melk van hun dieren om deze langer te bewaren. Ze maken er kaas van, tchoukou genaamd, boter en een soort yoghurt die ze ‘lait caillé’ noemen. Die producten verkopen ze dan op de lokale markt of aan de kant van de weg.

Lees meer...

In 2013 haalde uw steun mensen uit de armoede

31 maart 2014 -

"We bouwen een betere toekomst voor iedereen door mensen de vrijheid en kansen te geven om een betere toekomst te bouwen voor zichzelf en hun families." Deze wijze woorden komen van Melinda Gates, de vrouw van Microsoft-oprichter Bill Gates. Ook Dierenartsen Zonder Grenzen schaart zich achter dit motto. Met uw steun en inzet konden duizenden veehoudersgezinnen een beter leven opbouwen in 2013. Hier volgt een kort overzicht van enkele verwezenlijkingen die u mee mogelijk maakte!

Lees meer...
Blog

Op projectbezoek in Zuid-Soedan

Geschreven door Joep van Mierlo op 05 maart 2014 -

Onze directeur Joep van Mierlo was in Oost-Afrika om een aantal van onze projecten te bezoeken. Tijdens zijn reis bezocht hij projecten in Kenia, onder meer in de regio van het vluchtelingenkamp Dabaab, maar hij reisde ook door naar Zuid-Soedan. Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt er de lokale bevolking door de infrastructuur voor de verwerking van veeteeltproducten te verbeteren.

Lees meer...