dieren, de trots
van een volk

In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Nieuws - Dieren

Kippen helpen de Masai honger overwinnen

01 augustus 2016

In Tanzania spelen kippen een sleutelrol in het beschermen van kinderen tegen honger en ondervoeding, zeker tijdens de droogteperiodes. Voor de Masai-families zijn kippen bovendien meer dan alleen een belangrijke bron van proteïnen. Dankzij de eieren en soms ook het vlees vormen ze een onmisbare bron van inkomsten. Wanneer de mannen met de kuddes vertrekken op zoek naar water en grasland, blijven de vrouwen thuis bij de kinderen… en kippen. Op die manier krijgen ze de kans om zelf hun familie te onderhouden.

Lees meer...

Dogobox: een cadeau voor uw hond en de veehouders in het Zuiden

25 april 2016

Dierenartsen Zonder Grenzen kan dit jaar rekenen op een nieuwe partner: het bedrijf Foxmango en hun team achter de dogobox. Deze box, bedacht door Raphaël Cardon en Olivier Danhier, is een cadeaubox voor honden en hun baasjes, maar ook voor de veehouders in het Zuiden.

Lees meer...

In Congo bouwen konijnen aan een betere voedselzekerheid voor kansarme families

07 april 2016

Konijnen zorgen voor eiwitrijk vlees, maar ook – en vooral – voor inkomsten. Door af en toe een konijn te verkopen, is er geld voor voedsel, de dokter en zelfs om naar school te gaan. Talrijke Congolese families krijgen zo toegang tot voldoende en gezond voedsel. Ze kunnen meer dan één maaltijd per dag eten en hun kinderen zijn niet langer ondervoed.

Lees meer...

Documentaire Waynaabe wint de prijs “Coup de Cœur”

12 november 2014 -

Waynaabe, een documentaire over het leven van de Wodaabe-veehouders in Niger, was de favoriete film van de jury op het filmfestival “Pastoralismes et Grands Espaces” in Frankrijk. De jury gaf hem de prijs “Coup de Cœur”. De antropoloog Francesco Sincich maakte deze documentaire in samenwerking met Dierenartsen Zonder Grenzen.

Lees meer...

Werelddierendag: lang leve geiten!

16 september 2014

Elke jaar zetten we onze dieren in de bloemetjes op 4 oktober, Werelddierendag. Groot of klein, ze maken deel uit van onze familie. In België kennen we vooral schattige en pluizige huisdieren. Maar wist je dat dieren in Afrika ook daadwerkelijk hele dorpen uit de ellende halen?

Lees meer...