In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

Wat we doen

De thema's waarrond we werken

Dierenartsen Zonder Grenzen doet meer dan enkel dieren vaccineren of verzorgen. We ondersteunen de lokale bevolking om de veeteelt en alles wat daaraan verbonden is te verbeteren. Van microkredieten en natuurbeheer tot opleidingen, noodhulp en vredesonderhandelingen.

Dierengezondheidszorg Natuur Vrede
Handel Opleiding Nood
Vrouwen Dieren  

 

De landen waarin we werken

Dierenartsen Zonder Grenzen heeft activiteiten in negen Afrikaanse landen en in België. We werken in fragiele gebieden, waar de lokale bevolking lijdt onder droogte en/of conflicten en waar dieren een belangrijke bron van inkomsten en voedsel bieden.

DR Congo tanzaniaBlue Tanzania burundiBlue Burundi
Oeganda Rwanda Niger
Burkina Faso Mali België

Bent u dierenarts en wilt u met ons naar Niger als ambassadeur?

23 juni 2017

Heeft u een passie voor diergeneeskunde, veeteelt en Afrika? Wilt u uw Afrikaanse collega’s beter leren kennen en hen een duwtje in de rug geven? Dierenartsen Zonder Grenzen zoekt een gemotiveerde dierenarts om ambassadeur te worden van onze organisatie en mee naar Niger te gaan! Overtuig ons van uw motivatie, ten laatste op 30 juli, en wie weet bezoekt u in januari of februari 2018 wel onze activiteiten in Niger.

Lees meer...

Wereldvluchtelingendag: micro-ondernemingen voor Malinese veehouders

19 juni 2017

In het noorden van Burkina Faso ondersteunt Dierenartsen Zonder Grenzen gevluchte Malinese veehouders bij het opzetten van microbedrijfjes. 

Lees meer...

Burkina Faso: melk voor vluchtelingenkinderen

31 mei 2017

Door conflicten in hun thuisland vluchtten heel wat Malinese veehouders de voorbije jaren naar kampen in Burkina Faso. Ze moesten de meeste van hun dieren achterlaten. De overblijvende kudde lijdt bij overmaat van ramp onder een gebrek aan water en gras tijdens het droogteseizoen. Als gevolg slagen de vluchtelingen er niet in hun traditionele maaltijden - die voornamelijk bestaan uit melk en gierst - aan te houden. Bij jonge kinderen heeft dit melktekort ernstige gevolgen.

Lees meer...

Richting Karamoja voor Inge en Elisa

27 april 2017

Net als vorig jaar konden de dierenartsen die deelnamen aan onze campagne 'Koop een geit' een reis winnen naar Oeganda, om daar kennis te maken met de activiteiten en werking van Dierenartsen Zonder Grenzen. Dit jaar kwamen Inge Jansen uit Mol en Elisa Scohy uit Neuville als gelukkige winnaars uit de bus! Zij zullen in september 2017 naar de Karamojaregio in Oeganda trekken.

Lees meer...

Een recordbedrag voor Koop een geit

26 april 2017

De resultaten van de tweede editie van onze Koop een geit-campagne mogen er best zijn: tussen februari 2016 en januari 2017 kochten jullie 1.097 geiten, goed voor een bedrag van 54.841 euro. Een schitterend resultaat dat getuigt van een sterke solidariteit en inzet, vooral onder de Belgische dierenartsen. Proficiat en bedankt!

Lees meer...