In Afrika leven miljoenen mensen van hun vee. Maar de dierengezondheidszorg is er vaak ontoereikend. Wanneer mensen hun kudde verliezen door ziekte, droogte of conflict, verliezen ze alles: hun trots, cultuur, spaargeld en voedsel. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Ik doe een gift

In België

Op de hoofdzetel in Brussel werken 14 personen, verdeeld over 5 departementen.

Directie

Directeur

Marc Joolen

Zijn deur staat altijd open, zijn telefoon roodgloeiend. Hij leidt de organisatie als een zeer gedreven huisvader en treedt op als tussenpersoon tussen de raad van bestuur en de managers binnen de departementen.

Hij houdt van z'n job, reizen en internationale dynamieken.

Communicatie, fondsenwerving en educatie

Medewerkers communicatie en fondsenwerving

Josti Gadeyne

josti

's Ochtends heeft ze soms een schorre stem, maar van het eerste uur een vlotte pen. Ze schrijft teksten, houdt contacten met de pers, fotografen, schrijft brieven aan donateurs, beheert de website, maakt Facebook onveilig, bedenkt brochures, films, foto's en doet nog duizend dingen meer!

Ze houdt van chocolade en natuur, speelt gitaar en percussie en heeft haar hart verloren aan Senegal.

T 02 240 49 55

Aude Delcoigne

aude3

Ze houdt van nieuwe uitdagingen en helpt graag andere mensen uit de nood. Ze waakt over alle Franstalige teksten, schrijft en belt met donateurs en houdt de website en Facebook up to date.

Ze houdt van reizen, lezen en gaat graag naar de film. En 't is ook een zoetebek!

T 02 240 49 54

Expert institutionele fondsenwerving

Myriam Counet

myriam

Ze trakteert je op elk uur van de dag met haar goede ideeën en kritische analyses en is steeds in voor een grapje. Ze vindt institutionele fondsen in Afrika en België, onderhoudt het contact met bedrijven en ontfermt zich over grote schenkingen en legaten.

Ze houdt van theater en wandelen en is dol op ijsjes.

T 02 240 49 53

Coördinator ontwikkelingseducatie & beleidsbeïnvloeding

Koen Van Troos

koenvt

Deze vrolijke Gentenaar sensibiliseert met vol enthousiasme studenten landbouw en diergeneeskunde in Vlaanderen over voedselsoevereiniteit en kleinschalige veehouderij. Daarnaast komt hij vaak over de vloer van de Europese instellingen. Van Koen mag het vooruit gaan!

Hij houdt van muziek, het leven en Afrika.

T 02 240 49 66

Medewerker ontwikkelingseducatie

Marie Lefevre

Ze is altijd bereid om te helpen en kan boeiend vertellen. Ze ontfermt zich over de Franstalige studenten landbouw en diergeneeskunde. Ze geeft gastcolleges en vormingen, organiseert sensibiliseringsdagen en uitwisselingen in heel Wallonië en Brussel.

Human resources en administratie

Manager human resources, administratie en informatica

Catherine Louis

catherine

Ze kent de organisatie door en door. Met haar scherpe analyses en procesmatig denken tilt ze de ngo naar een hoger niveau. Ze ontfermt zich over de human resources, met andere woorden alle werknemers in België en in Afrika. Naast personeelszaken, beheert zij ook de administratie en de informatica.

Ze houdt van de wereld boven en onder water, van duiken en reizen.

Management assistent

gaelle2Gaelle Noungui

Met de ene hand neemt ze de telefoon op, met de andere helpt ze collega's. Ze belichaamt het secretariaat van de hoofdzetel, zorgt dat de kantoren in orde zijn en koopt op tijd bio- en fairtradekoffie, thee en koekjes aan.

Ze kan haar dag niet starten zonder een tasje chocolademelk, houdt van reizen, natuur en nog veel meer- vraag het haar gerust!

T 02 539 09 89

Ontwikkelingsprogramma's

Dierenarts & programmaexpert

Eddy Timmermans

eddy

Hij buigt zich met volle overgave over onze programma's in Centraal-Afrika en onderhoudt het contact met de Belgische ontwikkelingssamenwerking. Hij beheert de kennis in de organisatie en maakt collega's aan het lachen met zijn originele grappen.

Hij houdt van muziek.

T 02 240 49 52

Financiën

Manager financiën

Françoise Tran Dai

francoise

Tijd heeft ze te weinig, een lach krijg je cadeau. Ze beheert het financiële huzarenstuk van de ngo. Deadlines, audits, financiële rapporten... ze loodst haar team van de ene uitdaging naar de andere en pakt alles grondig aan. Tegen een terrasje op het eind van de dag zegt ze nooit nee.

Ze houdt van goede muziek, eten en drank, haar kinderen en haar job.

Assistent-manager financiën

Fatima Kaidi

fatima

Ze is de eerste op kantoor 's ochtends en heeft altijd een waterval aan woorden klaar. Ze sluit de jaarrekeningen, zorgt ervoor dat iedereen de boekhoudkundige procedures opvolgt en versterkt de financiële kennis van het personeel.

Ze houdt van muziek, film en reizen.

T 02 240 49 61

Financieel controleur

François Dieu

francois

Zelfs op de drukste momenten weet hij de sfeer luchtig te houden met een gevatte grap. Hij houdt zich bezig met de interne financiële controle van onze programma's, ontwikkelt procedures en tools voor de boekhouding en werkt ze bij wanneer dat nodig is. Zijn ervaring met financieel beheer en boekhouding is van onschatbare waarde voor de organisatie.

Hij houdt van zijn familie en vrienden en zegt niet neen tegen lekker eten en een goede sciencefictionroman.

T 02 240 49 64

Assistent-boekhouder

Ingrid Munyentwali

ingrid

Ingrid houdt alle inkomsten en uitgaven van de hoofdzetel nauwlettend in het oog. Haar pretoogjes en glimlach zetten alle medewerkers aan om facturen correct door te geven. Ze volgt de boekhouding van de projecten in Afrika mee op en checkt of ze voldoen aan de regels van interne controle. Ze zorgt er ook voor dat financiële documenten juist gearchiveerd worden in de kelders van de organisatie.

Ze houdt ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden. Ze luistert graag naar muziek, houdt van cinema en chocolade.

T 02 240 49 63